top of page

Waarom een hotstonemassage meer is dan wat warme stenen op je rug

Ik schrijf deze blog omdat ik merk dat er nog heel wat verwarring bestaat rond het concept van een 'hotstonemassage' (coming soon at Atelier Virago!). Zo kreeg ik overlaatst, na het geven van een heerlijke hotstonemassage op een testpersoon, de reactie:


"Amai dat deed goed! Ik dacht dat er bij dit soort massage gewoon wat warme stenen op u werden gelegd... And that's it!".

Was dat even fout gedacht seg! In deze blog lees je over de oorsprong van een hotstonemassage en wat je nu eigenlijk echt kan verwachten.


De geschiedenis van de stenen

Stenen worden al eeuwenlang gebruikt voor 'healingrituelen'. De Japanners, chinezen, Hawaïaanse Kahuna's, Maya's en zelfs de russen zijn al jaren overtuigd van de geneeskrachtige eigenschappen van deze natuurelementen. Ook Stonehenges of steencirkels zijn hier mooie voorbeelden van.
Bij een hotstonemassage wordt vaak gebruik gemaakt van basaltstenen. Deze steensoort is één van de meest voorkomende op onze planeet. Zo bestaat de oceaanbodem, die maar liefst 68% van het wereldoppervlak vormt, volledig uit basalt.


Basalt wordt gevormd op spectaculaire wijze. Het is een materie die het meest voorkomt bij vulkaanuitbarstingen. Wanneer de rotsen van de aardkorst en de bovenste mantel smelten, vormt dit lava. Dit wordt op zijn beurt met een enorme vulkanische kracht uitgestoten. De enorme rotsblokken belanden na een tijdje in de zee of rivier en worden miljoenen jaren verder gespoeld onder water tot dat ze eindigen als buitengewoon gladde, aardappelvormige stenen die wij in de massage gebruiken.

Spiritualiteit van de stenen

Mensen die wat spiritueel onderbouwd zijn, geloven dat basalt (net als kristal) doortrokken is van energetische en genezende krachten. De steen zou je in moeilijke tijden de kracht geven om door te gaan. Het zou je ook helpen bij het verkleinen van de negativiteit van je persoonlijkheid en je positieve kant versterken. Verder kan het de gezondheid van je voortplantingsorganen vergroten en helpen om persoonlijke lichamelijk kracht te ontwikkelen.


Gewoon wat stenen leggen en klaar?


Ik merk dat er veel verwarring bestaat rond wat je mag verwachten bij een hotstonemassage. Dit wordt grotendeels in de hand gewerkt door de afbeelding die vaak wordt gebruikt om de behandeling te promoten.

Vaak krijg je een foto te zien van enkele stenen die op iemands rug liggen & That's it! Hoewel dit een mooie afbeelding is om op je socials de plaatsen, geeft het niet helemaal het juist beeld weer van wat je mag verwachten.
Een betere weergave, naar mijn mening, kan je links (of boven voor de gsm-gebruikers) vinden. Op deze afbeelding kan je zien hoe de stenen als hulpmiddelen worden gebruikt bij het masseren. De stenen geven ons de mogelijkheid om dieper op bepaalde spieren te werken. Ook de warmte is een overheerlijk voordeel die de stenen jou kunnen bieden.

Wanneer we klaar zijn met een lichaamsdeel, laten we warme stenen achter op bepaalde plaatsen. Dit zorgt voor een extra ontspannend effect en gevoel van geborgenheid.


Een hotstonemassage verloopt dus in grote lijnen hetzelfde als een gewone lichaamsmassage, maar dan met extra warmte elementen én de mogelijkheid om dieper in te werken op de bepaalde spieren. De behandelde lichaamsdelen, bij Atelier Virago althans, zijn: rug, armen, handen, benen, voeten, gezicht & buik. Is er iets wat je liever niet hebt of waar jij je ongemakkelijk bij voelt? Laat het mij gerust weten en ik pas de routine met plezier aan.


Zin gekregen in een hotstonemassage?

Je kan ze bijna boeken bij Atelier Virago! Hou je mailbox in de gaten voor een te gekke korting in de eerste maand!


Toch maar bij een ontspannende massage blijven? Boek nu je afspraak!Veel liefs,

Maud


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page